ora exactă în România

FOTO Ceasuri realizate manual din butoaie de lemn, o nouă perspectivă privind ora exactă

Un pensionar militar din satul Luncavița, județul Tulcea, oferă o nouă perspectivă în ceea ce privește ora exactă, realizând manual ceasuri din lemnul provenit de la butoaie vechi, recuperate și recondiționate manual.

”Mi-am descoperit pasiunea acum câțiva ani, când am descoperit niște butoaie vechi în pivnița familiei și când am încercat să pun în practică ideea unui internaut de a face lucruri minunate din lemn vechi, recuperat. Am făcut primul meu obiect, o măsuță de cafea dintr-o jumătate de butoi cu spațiu de depozitare. Satisfacție enormă! Am continuat din pasiune, plăcerea mea fiind destul de mare când am observat că ceea ce făceam eu place. Restul a venit de la sine”, a declarat Ciprian Nichifor pentru ora-exactă.ro.



Care sunt etapele de creare a unui ceas din lemn

Operațiunile de fabricare a unui ceas durează câteva zile.

”Totul începe cu curățarea lemnului. Apoi, după 24 de ore începe șlefuirea și tratarea cu ulei, de trei ori la interval de 24 de ore. Șlefuire cu granulație mare, aplicate strat de ulei sau lac, cu pauză de minim 12 ore. Și la sfârșit, montarea mecanismului și a sistemului de prindere”, a explicat Ciprian Nichifor.

stejar ora

Pasiune transformată în afacere

Creatorul acestor obiecte de artizanat a participat la mai multe târguri de prezentare în municipiul Tulcea.

Acum, pasiunea sa s-a transformat în afacere.




”A participa undeva pentru mine este o mare problemă logistică, deoarece produsele mele fiind din stejar masiv sunt foarte grele. Anul trecut, la îndemnul unui prieten drag, Marian Ilie, am depus un proiect prin intermediul GAL Dobrogea de Nord, proiect pe care l-am câștigat și acum sunt la stadiul de implementare”, a menționat acesta.

mester popular lemn

Cât costă un ceas din lemn. Detalii pentru cumpărători

Aceste ceasuri realizate manual din stejar masiv sunt capace de butoi de vin recuperat. Au un diametru de aproximativ de 50 cm și costă 400 de lei.

Pot fi comandate la nr de telefon 0742 032 365 sau prin email nichiforciprian@hotmail.com

Meșterul popular realizează totodată mese sau scaune de grădină dar și alte produse, pe care le puteți admira și achiziționa de pe pagina Doage de butoi vechi.

Deoarece toate articolele sunt realizate manual la comandă, toate sunt unice.

ora romania

Deși se vor depune toate eforturile pentru a imita produsele prezentate în imagini, este posibil să apară variații, deoarece se lucrează cu cherestea recuperată și butoaie de stejar.

Natura rustică a produsului și utilizarea doagelor recuperate înseamnă că pot apărea ușoare pete ale suprafeței și unele decolorări. Asta face parte din povestea vieții doagelor.

”Întotdeauna voi face tot posibilul să scot cât de mult pot, dar doagele au avut o viață grea făcând vin și toate acestea fac parte din farmecul lor. După 50 de ani avem și noi câteva bătături și ceva riduri! De asemenea, fac tot ce pot pentru a aplatiza capacele, totuși nu vor fi perfect plate”, a completat Ciprian Nichifor.

fabricare ceas

Lemnul lucrează pe măsură ce stejarul continuă să se usuce după decenii în care a fost umed și înmuiat în vin. Asta face ca fiecare ceas să fie total unic și face parte din farmecul lor rustic.