ora exactă în America

SUA renunță la ora de iarnă

sua europa time

Reprezentanții senatului din SUA au promulgat marți, 16 martie 2022, cu unanimitate de voturi, o lege care autorizează ca ora exactă de vară să devină permanentă pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Legea a fost adoptată de Senat, urmând să fie votată și de către Camera Reprezentanților și să fie apoi promulgată de Joe Biden, președintele SUA.

Dacă legea va fi adoptată, americanii nu vor mai folosi două repere ale orei exacte pe durata sezoanelor de vară și iarnă.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți republicani și democrați, notează Washington Post.

Fusuri orare SUA

-5 ore (zona estica) -4 ore (ora de vara)
-5 ore (zona Indiana)
-6 ore (zona centrala), -5 ore (ora de vara)
-7 ore (zona Montana), -6 ore (ora de vara)
-7 ore (zona Arizona)
-8 ore (zona Pacific) -7 ore (ora de vara)
-10 ore (zona Aleutian)

Ora exacta în SUA

Legislativul american impunea la 13 aprilie 1966 respectarea orei de vară la nivel naţional („Daylight saving time” – DST sau „summer time”), din ultima duminică a lui aprilie, până în ultima duminică din luna octombrie.

Douăzeci de ani mai târziu, preşedintele Ronald Reagan a semnat un act federal pe probleme de mediu, ce conţinea şi o prevedere care solicita conservarea energiei şi respectarea orei de vară.

De atunci, ora de vară a rămas stabilită în SUA pe o perioadă cuprinsă între echinocţiul de primăvară şi cel de toamnă.

În prezent, în SUA ceasurile sunt reglate după 11 fusuri orare. 37 state americane folosesc o singură ora exacta pe întreg teritoriul, dar sunt si 13 state unde sunt folosite mai multe repere privind timpul.