ora exactă în Europa

Trecem din nou la ora de vară. Când are loc eliminarea schimbării sezoniere a orei în UE

Trecerea la ora de vară în România are loc în ultima duminică a lunii martie, când ceasurile se vor da înainte cu o oră, astfel încât ora 2:00 devine ora 3:00.

Eliminarea schimbării sezoniere a orei în Uniunea Europeană a fost o problemă intens dezbătută în ultimii ani.

În urma unor preocupări legate de impactul asupra transportului, comunicațiilor și economiei, decizia a fost amânată până în 2023.

În acest articol, vom discuta ultimele decizii luate de instituțiile UE cu privire la această problemă și cum va fi afectată România.

Situația actuală

În prezent, schimbarea sezonieră a orei se aplică în continuare în Uniunea Europeană, iar data exactă a eliminării sale este încă subiectul discuțiilor și deciziilor din partea instituțiilor UE.

Mai multe țări au exprimat opțiunea de a păstra ora de vară, cum ar fi Franța, Spania și Germania, în timp ce alte țări precum Finlanda, Olanda și Danemarca sunt în favoarea orei standard.

Există și state membre care au decis să aștepte decizia finală a Uniunii Europene înainte de a lua o decizie, cum ar fi Italia și Belgia.

România și schimbarea sezonieră a orei

În ceea ce privește decizia luată de România, conform declarațiilor oficialilor, nu s-a decis încă dacă se va păstra ora de vară sau ora standard permanentă.

În iulie 2019, Guvernul României a anunțat că va susține eliminarea schimbării sezoniere a orei în Uniunea Europeană, dar nu a făcut publică încă o opțiune clară privind alegerea între ora standard sau ora de vară.

În luna septembrie a anului 2021, a fost depus un proiect de lege în Parlamentul României pentru alegerea orei standard. Potrivit acestuia, România ar urma să păstreze ora de iarnă, adică ora standard, pe tot parcursul anului.

Acest proiect de lege este încă în discuție și nu a fost adoptat încă.

Despre ora exactă în Europa

Concluzie

În concluzie, momentan nu se știe exact când se va întâmpla eliminarea schimbării sezoniere a orei și nici care va fi decizia finală luată de statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește ora standard sau ora de vară.

În ceea ce privește România, decizia finală încă nu a fost luată și este așteptată în următoarele luni.

Este important să menționăm că oricare ar fi decizia finală luată de România, aceasta trebuie să fie în conformitate cu decizia finală luată de Uniunea Europeană.

Zile libere în 2023